Computer General knowledge Quiz in English

Computer General knowledge Quiz in English Question Answer Quiz Computer Science Basic Computer Knowledge Quiz questions and answers 1. ... thumbnail 1 summary
Computer General knowledge Quiz in English Question Answer Quiz Computer Science Basic Computer Knowledge Quiz questions and answers
1. A coding structure in which characters are represented by means of a series of parallel bars is:
(a)  Bar code
(b) Menu abr
(c) Numeric bar
(d) None of these
Ans.- Bar code

2. Which of the following files can be created using word processor ?
(a) Work Sheet
(b) Database
(c) Document
(d) Presentation
Ans.- Document

3. The primary job of operating system is to manage:
(a) Users
(b) Programs
(c) Resources
(d) Commands
Ans.- Programs

4. A file name extension for MS-Word 2007 files is---------
(a) .gif
(b) .txt
(c) .docx
(d) .exe
Ans.- .docx

5. Where do you need to put your web pages on the www ?
(a) A connection to internet
(b) Web browser
(c) A web server
(d) All of the above
Ans.- All of the above

6. Which of the following is NOT TRUE for Backup files?
(a) These are the files which are generated automatically while saving a document.
(b) These are the files in protecting the document due to out of  order of the computer or power failure.
(c) These files delete as soon as computer is turned off.
(d) None of these.
Ans.- These files delete as soon as computer is turned off.

7. Computer understands binary language which has:
(a) 2 symbols 0 and 1
(b) 8 symbols 0-7
(c) 16 symbols 0-9 and A to F
(d) Alphabets A to Z
Ans.- 2 symbols 0 and 1

8. Which of the following is not a programming language?
(a) C++
(b) Java
(c) Microsofr Office
(d) Pascal
Ans.-

9. Choose the appropriate communication possible with the help of video conferencing?
(a) Visual one way
(b) Audio-visual one way
(c) Audio-visual two way
(d) Visual two way
Ans.- Visual two way

10. Suppose there are 1600 pixels in row and 1200 pixels in coulmn then the resolution of monitor is --------
(a) 2800 pixels
(b) 400 Pixels
(c) 1920000 pixles
(d) None of the above.
Ans.- 1920000 pixels

11. Internet explorer is a type of :
(a) Operating system
(b) Complier
(c) IP address
(d) Browser
Ans.- Browser

12. Sandeep is and office manager. He was typing the daily transaction report and wanted to copy the selected text. He suddenly realised that the mouse was not wouking. Suggest, how he could select the text without using the mouse.
(a) It is impossible to perform the operation without the mouse.
(b) Use F4 key.
(c) Use the arrow key while holding down a Ctrl key.
(d) Use the attow key while holding down a Shift key
Ans.- Use the arrow key while holding down a shift key

13. Which of the followings is the vaild formula in MS-
(a) =POWER (2^3)
(b) =POWER (2,3)
(C) =POWER (2#3)
(d) =POWER (2 *3)
Ans.-=POWER(2,3)
Computer General knowledge Quiz in English for LIC AAO, RRB Railway jobs bank jobs ibps interview competitive exam
14. What is the commonly used unit for measuring the speed of data tranmission ?
(a) Bits per second
(b) Nano second
(c) Characters per second
(d) Mega Hertz
Ans.- Bits per second

15. A VGA card is a type of :
(a) Graphis adapter card
(b) ATM card
(c) Debit card
(d) Invitation card
Ans.- Graphis adapter card

16. Read the following statements and answer the correct option.
Statement I : Co-axial cables are used for data transfer in the from of light.
Statement II: MS-paint is a System Software
(a)    Both statements are correct
(b)    Only Statements I is correct
(c)    Only Statements II is correct.
(d)    Both Statments are incorrect
Ans.- Both Statements are incorrect 

17. Which of the following is used to measure the speed of the processor?
(a) Unit
(b) Processing Speed
(c) Clock Speed
(d) Memory
Ans.- Processing Speed

18. HTML is used to create :
(a) Web page
(b) Machine level language
(c) High level language
(d) Web server
Ans.- Web page

19. Which of the following will not advance the slides in slide show view ?
(a) The Esc key
(b) The space bar key
(c) The enter key
(d) The mouse button
Ans.- The Esc key

20. RFID stands for:
(a) Radio frequency identification
(b) Red frequency identification
(c) Regular frequency identification
(d) None of the above
Ans.- Radio frequency identification

21. What is a blog?
(a) Online music
(b) A personal or corporate website in the form of an online journel
(c) Internet
(d) A personal or corporate Google search.
Ans.- A personal or corporate website in the form of an online journel

22. 1 GB is equal to :
(a) 230 bits
(b)  230 bytes
(c)  220 bits
(d)  220bytes
Ans.- 230 bytes

23. The concentric circles on a magnetic disk are called :
(a) Sectors
(b) Cylinders
(c) Tracks
(d) Surfaces
Ans.- Tracks

24. In MS- Access, what is the maximum alloed field size for Boolean (Yes/No) fields?
(a) 1
(b) 8
(c) 255
(d) 50
Ans.- 255

25. What feature allows the user to view information about computer hardware ?
(a) Start
(b) My computer
(c) Control Panel
(d) All program
Ans.- Control Panel

26. What is the expected results of the folloeing formula in MS-Excel?
=IF(2<3, IF (4<3, 1+1, 2+2), 3+3
(a)    4
(b)    2
(c)    3
(d)    None of the above.
Ans.- 4

27. A-----------is the term used when a search engine returns a web page that matches the search criteria.
(a) Blog
(b) Link
(c) View
(d) Success.
Ans.- Link

28. In MS-word, when you indent a paragraph, you-------.
(a) Push the text in with respect to the outline
(b) Push the text in with respect to the trim
(c) Push the text in with respect to the margin
(d) Push the text in with respect to the bleed
Ans.- Push the texr in with respect to the matgin

29. Mechanism developed to enforce users to enter data in required format is :
(a) Data validation
(b) Input Mask
(c) Criteria
(d) Data Verification
Ans.- Input Mask

30. Which of the following is not a binary operator :
(a) AND
(b) OR
(c) NOT
(d) None of the above
Ans.- None of the above

31. Which of the following communication modes support two-way traffic but in only one direction at a time?
(a) Simplex
(b) Half duplex
(c) Three-quarters duplex
(d) None of the above
Ans.-Simplex

32. Which of the following options you choose if you want to type power of any base (like x4) in MS-word.
(a) Bold
(b) Superscript
(c) Underline
(d) Subscript
Ans.- Superscript

33. Computer viruses can multiply and spread from one computer to another by the means of -----.
(a) Infected disk
(b) Links to a network
(c) Downloaded program from a bulletin borad
(d) All of the above.
Ans.- All of the above

34. The following is a non-volatile memory?
(a) ROM
(b) RAM
(c) LSI
(D) VLSI
Ans.- ROM

35. What is the type of operating system that reads and reacts in terms of actual time?
(a) Batch system
(b) Quick response system
(c) Real time system
(d) Time sharing system
Ans.- Real time system

No comments

Post a Comment

Follow